skip to main content
NL EN

Nieuwe subsidieronde geopend voor Virtuele Internationale Samenwerking

Vraag als HO-instelling uiterlijk 30 september subsidie aan en geef je studenten de kans om vanuit Nederland internationale ervaring op te doen. Tot en met 30 september kunnen hogescholen en universiteiten weer subsidie aanvragen voor nieuwe of herziene virtuele internationale samenwerkingsprojecten.

Interculturele competenties

Tijdens een virtueel internationaal samenwerkingsproject werken Nederlandse studenten en buitenlandse studenten op afstand samen om tot een eindproduct te komen. Ze verbinden lokale vraagstukken aan een internationaal perspectief. Zo werken de studenten aan hun interculturele competenties en taal- en digitale vaardigheden.

Subsidiegelden

De subsidie is bedoeld voor het vrijroosteren van docenten en onderwijskundigen. In de vrijgekomen tijd ontwerpen, ontwikkelen en implementeren of herzien zij een virtueel internationaal samenwerkingsproject. Per aanvraag ontvangt u een vast bedrag van ‚ā¨15.000.

Ondersteuningsprogramma

Is uw subsidie goedgekeurd? Dan nodigen we u uit voor een online welkomstsessie en geven advies op maat geven over welke training en supportactiviteiten u (gratis) kunt volgen als onderdeel van de subsidie.