skip to main content
NL EN

Aanmelding VIS Live! Event 2023 geopend

Ben je betrokken bij of geïnteresseerd in Virtuele internationale samenwerkingsprojecten (VIS)? Wil je inspiratie opdoen door ideeën en best practices uit te wisselen met ervaren en startende VIS-collega’s? Kom dan naar het VIS Live! Event op 9 november 2023, bij de Rijksuniversiteit Groningen!

Collega’s die een VIS-project zijn gestart of al hebben gerealiseerd, geven een kijkje in hun ervaringen en die van hun studenten. Het diverse programma biedt een informatiemarkt, plenaire en interactieve presentaties, campfire sessies en poster presentaties.

Dit evenement is voor IEDEREEN met interesse in Virtuele Internationale Samenwerkingsprojecten. Dit betreft docenten, onderwijskundigen, internationaliseringsmedewerkers, beleidsmakers, managers en overige met belangstelling voor VIS.

Het programma is van 10.30 – 17.30 en bestaat uit bijdragen van VIS-praktijkmensen, -ondersteuners en -coördinatoren. Daarnaast zijn er tijdens het event ook:

  • Plenaire presentaties door:  
  • Monica Lopez Lopez, universitair hoofddocent / Rosalind Franklin Fellow en expert in kinder- en gezinswelzijn, ongelijkheid in kinderbescherming, tevens coördinator internationalisering (Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen)
  • Max Kemman (Dialogic) over de impact van het VIS-programma in Nederland
  • Een sessie voor management en beleidsmakers over het succesvol integreren van VIS in je instelling
  • Een campfire sessie met OCW over de vraag:  wat hebben instellingen nodig om na 2024 Virtuele Internationale Samenwerking duurzaam te continueren? Een informatie- en adviesmarkt met stands van:
  • VIS consortium: het trainings- en ondersteuningsteam voor VIS (CINOP, Sharing Perspectives Foundation, UNICollaboration, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Utrecht) 
  • Dialogic: het bureau dat namens OCW het VIS-evaluatieprogramma uitvoert
  • DUS-I: het bureau dat de VIS-aanvragen voor OCW coördineert
  • NUFFIC: de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs

De partners van deze organisaties geven je graag persoonlijk advies over alle vragen die je hebt rondom het opzetten en uitvoeren van je VIS-projecten.

We kijken ernaar uit om er met elkaar een mooie dag van te maken!

Live VIS Event 2023

Naam / Name(Required)
Heb je al wel eens een VIS aanvraag gedaan? / Did you submit a VIS grant request in the past?(Required)
Heb je ervaring met internationale online samenwerking met studenten in de opleiding anders dan VIS? / Do you have experience with international online collaboration with students in your programme outside VIS?(Required)
Ik lunch* mee / I will attend Lunch*(Required)
*vegetarische lunch/ *vegetarian lunch
Ik borrel mee na afloop / I will join for a drink afterwards(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.