skip to main content
NL EN

Introductie tot virtuele internationale samenwerking middels co-creatie (voorjaar 2024)

Registratie deadline: 23 februari 2024

Wat zijn de basisprincipes van het opzetten van VIS project waarbij studenten leren samenwerken? Welke pedagogische en technologische keuzes komen daarbij kijken? En hoe integreer je dit soort internationale samenwerking in het curriculum? Daarover gaat deze introductietraining.  

Wat ga je doen?

De training bestaat uit vier dagdelen. En per dagdeel staat steeds een andere module centraal.

Dagdeel 1: Introductie tot de Virtual Exchange pedagogiek: 28 februari 09:00-13:00u
In deze openingsmodule maken deelnemers kennis met het concept van Virtual Exchange als onderwijspraktijk. Wat is het wel, wat is het niet en hoe relateert het aan VIS-projecten. 

Dagdeel 2: Het opzetten van Virtuele Internationale Samenwerkingsprojecten (VIS-projecten): 1 maart 09:00-13:00u
Deze module richt zich op het opstellen van een VIS project, en gaat dieper in op de beoogde leerdoelen en het ontwerpen van projecten. Dit doen we door voornamelijk Nederlandse voorbeelden van zulke projecten te analyseren op verschillende disciplines.

Dagdeel 3: De samenvoeging van pedagogie en technologie: 6 maart 09:00-13:00u
De derde module van deze training kijkt naar de technologische instrumenten die bruikbaar zijn voor VIS-projecten. Hierbij moet rekening gehouden worden met het idee dat de technologie in dienst moet staan van de pedagogie. Deelnemers krijgen de kans om zichzelf vertrouwd te maken met sommige van de instrumenten die docenten al gebruiken in hun implementatie van VIS-projecten en gaan na wat de belangrijke factoren zijn om rekening mee te houden in de keuze van dit soort instrumenten. 

Dagdeel 4: Veel voorkomende uitdagingen in VIS: 8 maart 09:00-13:00u
Uitgaande van voorbeelden van uitdagingen die docenten hebben ondervonden tijdens hun VIS-projecten, richt de laatste module zich op de potentiële problemen die zich voor kunnen doen tijdens VIS-projecten. Bijvoorbeeld in partnerschappen, timing, project ontwerpen of erkenning. Door problemen in deze module aan te stippen, geven we deelnemers de kans om dit soort problemen voor te blijven in hun eigen project. En hun toekomstige projecten zo te ontwerpen dat de kans van slagen het grootst is.  

Tussen de verschillende trainingsdagen ga je aan de slag met de trainingsmaterialen en taken. Op deze manier krijg je als deelnemers een voorproefje van hoe het voelt om in zo’n uitwisseling student te zijn. Je werkt daarbij met de platforms Moodle en Zoom.

Wat levert de training je op?

Door mee te doen aan deze training…

  • Doe je kennis op over Virtual Exchange pedagogiek en hoe deze zich verhoudt tot VIS.
  • Vergroot je je bewustzijn van de rol die VIS kan spelen in het ondersteunen van interculturele uitwisselingen en de ontwikkeling van transversale vaardigheden.
  • Leer je de karakteristieken van virtual exchange en VIS te onderscheiden van andere vormen van online leren.
  • Begrijp je de hoofdkenmerken en componenten van het samen ontwerpen van virtuele internationale samenwerkingsprojecten en de potentiële uitdagingen. 
  • Vergroot je je bewustzijn over de uitdagingen die er liggen in VIS-erkenning.
  • Verbeter je je samenwerkingsvaardigheden en digitale competenties.

Meld je aan

Heb je interesse? Schrijf je dan voor 23 februari 2024. Je kunt kiezen uit een Nederlands- of Engelstalige training op waarvan de live online trainingssessies plaatsvinden op 28 februari, 1, 6 en 8 maart van 09:00-13:00 uur (taal afhankelijk van geregistreerde deelnemers). Deelname is kosteloos, als je een geldig VIS-project ID hebt. We kijken uit naar je deelname!

Let op: van ieder VIS-project kan slechts één persoon één van de trainingen voor docenten bijwonen. Wil je je inschrijven, houd dan je VIS-project ID bij de hand.

Registratie is nu gesloten.

Vragen?

Heb je een vraag? Of wil je zeker weten of deze training bij jou past? Mail naar info@visinhetho.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie?

Download de syllabus voor meer informatie over de training.