skip to main content
NL EN

Nieuwe subsidieronde geopend voor Virtuele Internationale Samenwerking

Vraag als HO-instelling uiterlijk 29 februari subsidie aan en geef je studenten de kans om vanuit Nederland internationale ervaring op te doen. Van 1 februari tot en met 29 februari 2024 kunnen hogescholen en universiteiten weer subsidie aanvragen voor nieuwe of herziene virtuele internationale samenwerkingsprojecten.

Interculturele competenties

Tijdens een virtueel internationaal samenwerkingsproject werken Nederlandse studenten en buitenlandse studenten op afstand samen om tot een eindproduct te komen. Ze verbinden lokale vraagstukken aan een internationaal perspectief. Zo werken de studenten aan hun interculturele competenties en taal- en digitale vaardigheden.

Subsidiegelden

De subsidie is bedoeld voor het vrijroosteren van docenten en onderwijskundigen. In de vrijgekomen tijd ontwerpen, ontwikkelen en implementeren of herzien zij een virtueel internationaal samenwerkingsproject. Per aanvraag ontvang je een vast bedrag van €15.000.

Ondersteuningsprogramma

Is je subsidie goedgekeurd? Dan nodigen we je uit voor een online welkomstsessie en geven advies op maat over welke training en supportactiviteiten je (gratis) kunt volgen als onderdeel van de subsidie.