skip to main content
NL EN

Inschrijving training voor onderwijskenners, internationaliseringsspecialisten en beleidsexperts geopend!

Leer van en met elkaar in deze training voor onderwijsondersteuners!

Heb jij binnen het opzetten van een VIS-project een actieve ondersteunende of faciliterende rol? Help jij docenten uit jouw organisatie graag met het inrichten van een VIS-project? En ontwikkel je graag vaardigheden om het onderwijs te verrijken met een internationaal element? Dan zit je bij deze training helemaal op je plek! 

Deze training bestaat uit drie online sessies, die elk drie uur duren, waarin je bekend raakt met virtuele internationale samenwerking. Tijdens de sessies ga je actief aan de slag met verschillende werkvormen. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en zo wordt er veel van elkaar geleerd. Afwisselend zijn er kennisintermezzo’s waarin je bijvoorbeeld meer leert over online pedagogiek, internationaal onderwijs en stakeholdermanagement, die berusten op wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk. Je maakt kennis met verschillende tools en opdrachten die je later zelf kan inzetten om docenten te ondersteunen bij het optuigen van hun VIS-project.

‘De afwisseling tussen theorie en inoefenen vond ik heel fijn en leerzaam. Didactisch zat het sterk in elkaar.’

Tijdens de eerste sessie raak je bekend virtueel leren. Aan de hand van casussen ga je aan de slag met de thematiek zodat je snel leert deze binnen je eigen context toe te passen. Ook zullen er meerdere inspirerende voorbeeldprojecten worden gedeeld.

De tweede sessie draait om culturele sensitiviteit binnen online internationale samenwerkingen. Je ervaart zelf hoe het is om in een online omgeving samenwerkingsafspraken te maken en leert de invloed die cultuur heeft op onderwijs kennen. Deze inzichten pas je vervolgens toe binnen een concreet eigen voorbeeld. Ook krijg je een aantal (ontwerp) handvaten mee die je kunnen helpen bij het vormgeven van een cultureel sensitieve leeromgeving.

In de laatste sessie staat de impact van het VIS-project centraal. Je gaat binnen jouw onderwijsinstelling op zoek naar beleidsuitspraken over bijvoorbeeld internationalisering en gelijke kansen en verkent de overlap die dit heeft met het VIS-project. Je brengt in kaart wie er betrokken is bij het ontwikkelen en uitrollen van het VIS-project en hoe je jouw eigen positie hierin kan versterken. Wederom worden er inzichten vanuit praktijk en wetenschap gedeeld.

Wil jij docenten op jouw school verder ondersteunen met jouw kennis en vaardigheden die specifiek voor jouw rol toepasbaar zijn? Schrijf je dan hier in voor dit trainingsprogramma!